Samen eten

Sinds een dag of twee wil hij alleen nog even wat wij eten. Hij kreeg tot eergisteren vaak een potje te eten en dan meestal een uurtje eerder dan wij aten. Hij had rond half vijf honger.

Nu heeft hij nog steeds rond half vijf honger maar geven we hem een klein ‘voorgerechtje’ en eet hij om half zes met ons mee. Hij wil alles proeven, van griesmeelpap tot kaas, van mandarijnen tot kruidnoten. En het meeste vindt hij lekker. Op dit moment lijken mandarijn en banaan favoriet. Maar ook soep en risotto gaan er prima in.

Hij heeft het feilloos in de gaten als er in zijn bakje iets anders zit dan op ons bord ligt…:)

Bij Doris besloten wij zelf toen ze 2,5, we doen geen potjes meer omdat we er klaar mee waren. En gingen we over op mee-eten met de pot, maar dan de gepureerde versie (anders werd hen hem nog niet, ze is nooit zo’n kauwer geweest ;)) Rond haar derde verjaardag stopten we met pureren en ging ze gewoon mee-eten. Maar nog steeds, als ze moe of hongerig is, is “wil je mij voeren” haar favoriete zin.

Iza wil juist alles zelf in zijn mond stoppen, zo min mogelijk voeren. Niet gepureerd, niet kleine stukjes, gewoon bijten en kauwen.

Grote verschillen dus tussen beide kids qua eetgedrag. Beide heel normaal en uniek. Wat ze wel hetzelfde doen is alles proeven…en het dan vaak lekker vinden ook. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *