Eigenwaarde

Ik geloof niet dat ik ooit een kind heb ontmoet met net zoveel eigenwaarde als Doris. Of het moet Pippi Langkous zijn, maar haar heb ik nog nooit ontmoet.

Wat een zelfvertrouwen heeft dit meisje. Ze voelt zich zo gelijkwaardig aan ieder ander, waardoor ze met iedereen in contact kan en durft. En soms wil ze dat niet omdat ze aangeeft dat ze mensen ‘spannend’ vindt. Dit zijn altijd mensen waar wij van begrijpen dat die spannend zijn, want meestal niet open (variërend tot totaal gesloten).

Ze loopt door de wereld zoals wij die haar laten zien, namelijk alsof die ‘van haar is’. Niet vanuit eigendom en bezit, daar hecht ze totaal geen waarde aan, maar vanuit ‘ik ben er en ik mag er zijn’.

Delen en geven, dat is wat ze het liefste doet. Delen met Iza heeft op dit moment de hoogste prioriteit, haar ijsje, haar croissantje, haar drinkbeker en haar marshmallows (die hij niet mag). De overvloed die daar vanaf straalt is soms zelfs voor ons wat veel, Iza heeft soms ook gewoon genoeg gegeten en gedronken. 🙂

Ze is nu al een spiegel voor veel mensen, zo open en eerlijk, zo speels en nieuwsgierig, zonder enige gêne over zichzelf, wie ze is en wat ze doet. Ze vindt zichzelf prachtig, slim en lief. En dat zegt ze ook regelmatig hardop, en wij bevestigen dat dan volledig. Want dat is ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *