Reacties op ons interview in AD

Overweldigd….dat is hoe wij ons deze week voelen, na alle reacties die wij kregen op het artikel over ons leven in een GEEFeconomie, dat vorige week in regionale kranten en het AD verscheen. Zo’n groot bereik hadden wij nog niet eerder met ons persoonlijke verhaal.

We kregen tientallen reacties via de mail en persoonlijke berichtjes. Van mensen die dankzij het artikel op onze website waren gekomen en de moeite hebben genomen om contact met ons op te nemen. Soms om een vraag te stellen over hoe je dat nou aanpakt; leven als moderne nomaden. Soms om gewoon even te laten weten dat ze het een bijzonder mooi leven vinden of om ons iets aan te bieden of mee te bouwen. Bijzonder warm en hartelijk, dank daarvoor!

Verder werd het artikel enorm veel gedeeld op social media en daar kwamen naast warme, bemoedigende reacties, ook kritische geluiden, wantrouwende geluiden en zelfs hatelijke geluiden. Mensen die ons verhaal proberen te duiden vanuit het oude paradigma ´voor-wat-hoort-wat’…terwijl dat nou juist het verhaal is; dat wij in een nieuw paradigma leven waarin onvoorwaardelijk en in vertrouwen geven centraal staat. Dat botst dan dus met de opvattingen van mensen die dat niet zien, niet geloven, niet weten dat dat bestaat of het gewoon niet begrijpen. De confrontatie tussen de werelden van Tekort en van Overvloed werden duidelijk zichtbaar. Boosheid, misgunnen, ongeloof, wantrouwen tegenover vertrouwen, warmte, openheid en geraakt mogen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *