Welkom in de GEEFeconomie!

In vertrouwen ons pad volgen

December 2015 was onze bankrekening leeg en net als al eerder stonden wij voor de keuze; doen wat voor ons klopt, blijven vertrouwen op ons pad of gaan werken voor geld en daarmee een zijweg nemen die niet klopt. Het onvoorwaardelijk pad of het pad van voor-wat-hoort-wat? Al eerder stonden we op dat kruispunt, vorig jaar was de keuze makkelijk. Rotsvast vertrouwen in ons pad, dat wij GEEFeconomie noemen, bracht ons de inspiratie voor een onvoorwaardelijke lening.

Met een bedrag van €5000,- zouden wij lang genoeg vooruit kunnen, totdat er weer meer geld naar ons toe zou stromen. Een grootst vertrouwen en het blijven meestromen met wat goed voelt deed ons zeker weten dat onze waarde meer en meer gezien zou worden en dat daar ook geld naar toe zou stromen. Vanuit dat vertrouwen konden we geld lenen.

Onvoorwaardelijke lening

We deden een openlijke oproep om van tien mensen elk €500,- te mogen lenen. Onvoorwaardelijk natuurlijk, vanuit ondersteuning en liefde, met vanuit ons de intentie om het geld binnen twee jaar terug te betalen.

Het was magisch wat er gebeurde…binnen een week hadden we 8 toezeggingen! Acht mensen die onvoorwaardelijk in ons geloven en er op vertrouwden dat wij ‘hun’ geld zouden inzetten en gebruiken om de wereld mooier te maken. Een aantal weken later volgden nog twee mensen…ons streefbedrag was bereikt!

Er stroomden zoveel meer dan geld naar ons toe! Wat een ondersteuning en liefde voelden wij…tien mensen die bij wilden dragen aan onze keuzes, in ons geloven en ons zien. Wat een geweldig gevoel!

Onvoorwaardelijke gift

Doordat wij een jaar geleden de onvoorwaardelijke lening ontvingen en konden blijven doen waar wij in geloven en konden wij blijven bouwen aan GEEFeconomie. We werden nog meer zichtbaar en er kwamen prachtige mensen op ons pad. Wij vertelden ons verhaal en waren een spiegel, een uitnodiging, een uitdaging en soms een zegen voor mensen. Het blijven staan voor datgene waar wij in geloven werd als naïef bestempeld, en als moedig. Ons leven in eenvoud, als moderne nomaden, verhuizend van plek naar plek, in verwachting van ons eerste kindje, maakte ongeloof los en respect.

Het respect overheerst het laatste jaar bij mensen, dat is fijn om te ervaren. Dat wij steeds beter zichtbaar worden en ook steeds beter begrepen, maakt voor ons pad niets uit, maar voor de mensen die ons zien en begrijpen wel. Een van die mensen die wij ontmoeten voelde dat zij eenzelfde pad te gaan heeft en zetten de eerste stappen door haar spaargeld aan Stichting GEEFeconomie te schenken. Wij ontvingen een bedrag van €300.000! Een jaar nadat wij de onvoorwaardelijke lening aangingen, konden wij al die gulle leners al terugbetalen vanuit de Stichting! Wat een waanzinnige proces, en wat een geweldige uitkomst. Wat een voorbeeld voor wat onvoorwaardelijk vertrouwen in je eigen pad je geeft. Niet enkel het geld, maar het gevoel dat er magische dingen gebeuren als je de moed hebt om te vertrouwen!

Pioniers van vertrouwen

Dankzij deze enorme onvoorwaardelijke gift bouwen we verder aan datgene waarvan wij weten dat het de wereld mooier, liefdevoller, bewuster en duurzamer maakt. En we leven niet voor niets in een GEEFeconomie; het geld dat wij hebben ontvangen, geven wij door. Aan pioniers, mensen die durven springen, die hun hart volgen, die geloven dat overvloed en eenvoud hand-in-hand gaan en die de wereld precies die porties moed, kracht, vertrouwen en doorzettingsvermogen laten zien die het nodig heeft!

Welkom in de GEEFeconomie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *